Моят списък с блогове

неделя, 30 ноември 2014 г.

Нека играта започне
Вече стана ясно ,че оракула - Ленорман, е колода от 36 карти, всяка карта е получила номер,име и съответното изображение,на някои от изданията може да се видят - стихоплет към значението на картата,или знаците на  игралните карти(спатия,пика,дама,вале и т.н.)
Има няколко школи,да ги наречем,които са изградили системи от значения,тълкуване на картите,това са френска,немска,руска школа.
Като  цяло,и като правило картите Ленорман се тълкуват в комбинация,при което основното значение на разглежданата карта,малко се изменя.
Най-често използвания метод за подреждане е от три карти,пет карти,седем карти,както и подредбата в която се полагат всичките 36 карти,така наречената голяма подредба .Голямата подредба (8х4) се реди в четири редици от по осем карти,и петия ред от четири карти се нарича талон.
Имаме две карти,които се ползват като лична карта-дама под номер 29,и кавалер под номер 28.Те са образа на питащия,ако е жена-тя бива представяна от 29,а ако в питане от жена,се появи 28,то това е нейния любим(примерно).
Има бързи,бавни карти,положително и отрицателно влияещи събитията карти,карти типични за  описване на характер,поведение,карти на времето,здравето...
Персонални карти-това са карти, на които са изобразени  хора:
13-дете
28-мъж
29-жена

Няма коментари:

Публикуване на коментар